De nieuwe generatie volgvervoer


Een uitvaartstoet ofwel rouwstoet is een stoet van rouwende mensen die een overledene begeleiden naar de laatste rustplaats. Volgens oud gebruik ‘volgen’ deze mensen de overledene wegens hun betrokkenheid met de persoon. De naaste familie volgt áltijd als eerste met daarachter verdere familie en eventuele belangstellenden. De gedachte hierachter is om gedurende de uitvaart, tot het laatste moment, de mate van verwantschap met de overledene te behouden zoals die van oorsprong was. Zodoende werd met de opkomst van rijtuigen en automobielen altijd veel aandacht besteed aan zowel de indeling als de volgorde van de voertuigen.

Tegenwoordig maken wij gebruik van de ‘volgauto’. Deze kennen we in de vorm van een verlengde auto met een extra middenbank en 6 deuren die plaats biedt voor 7 passagiers. Doordat deze auto’s in zeer kleine aantallen gemaakt worden zijn ze relatief kostbaar. Daarnaast zijn er steeds minder bedrijven die deze auto’s bouwen.

Als zijnde jullie partner in het leveren van deze professionele dienstverlening hebben wij onderzoek gedaan naar andere mogelijkheden, onder andere door enquêtes onder particulieren. Hierin kwam naar voren dat men graag gebruik maakt van volgvervoer, maar dat de auto’s een discreter karakter mogen hebben.

Graag introduceren we een nieuwe variant op de bekende volgauto; de ‘Funeral Comfort Van’. In deze zeer luxe uitvoering zitten de passagiers tegenover elkaar en hebben veel ruimte. Het interieur biedt maximaal comfort, waaronder luxe stoelen, een bijzonder klimaatsysteem en geblindeerde ramen. De hoge instap maakt de auto geschikt voor ouderen. Bovendien heeft men door de hoge wegligging een goed uitzicht op de rouwauto.

De Funeral Comfort Van vervangt onze huidige witte Mercedes 6-deurs volgauto. De witte 4-persoons uitvoering van Mercedes is wel leverbaar in de uitvoering zoals wij deze in onze presentatie hebben zitten.

Nieuw volgvervoer voor witte rouwstoet